Super 4 !

Eén van de vele leuke dingen aan kinderen hebben is dat je het speelgoed uit je eigen kindertijd herontdekt. Eerst en vooral natuurlijk de klassiekers zoals Fisher Price, Lego en Playmobil. Maar de speelgoediconen staan natuurlijk niet stil. Waar er vroeger alleen het speelgoed zelf bestond en af en toe een zeldzame spinoff, zijn de speelgoedjes vandaag óveral. Multimediaal, quoi. Via Ketnet kende ik al Super 4, de nieuwste poppetjes, wat zeg ik, de nieuwste wereld van Playmobil. En enkele weekends geleden mochten we in Kinepolis Brussel de Super 4 helden op groot scherm én in het echt gaan bekijken ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Playmobil speelgoedsets.

Ruby, Alex, Twinkle en Gene zijn al eerst in het leven geroepen als 3D-animaties die in een eclectische wereld hun avonturen beleven. Een clash van piraten, elfjes, geheim agenten en ridders lijkt voor “grote mensen” vreemd, maar een kind heeft er geen problemen mee. Super 4 is op onze tv al enige tijd een veelgevraagd programma door onze meisjes.

Een straf was de Super4-uitnodiging dan ook allerminst. Sophia wou maar al te graag met een levensgrote Twinkle op de foto, voor Juliette was het nog iets te spannend. De eindeloze tafels vol nieuw Super4 Playmobil speelgoed vonden ze allebei de max. En het gratis snoep en schmink hadden ze zonder moeite snel gevonden. Terug thuis werden er daarop volgende dagen urenlang verhalen verzonnen met de Super 4-helden. Vaste waarde Playmobil blijft dus duidelijk generatie na generatie een hit.

En natuurlijk wilden ze allebei een Twinkle poppetje om zelf elfje te spelen. Maar een blik in de catalogus bracht al snel ontgoocheling. Twinkle wordt enkel verkocht in combinatie met haar muzikaal huisje. Wellicht een commerciële overweging, maar toch iets om over na te denken, Playmobil ? De Sint brengt het graag tot bij ons  :-)

Sophia bij Twinkle van Super 4

Sophia en Juliette bij Super 4Sophia en Juliette bij Super 4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *