Het witte leger

ipod_ears.jpgIk heb me sinds vorige week aangesloten bij het witte leger. U weet wel, die troep mensen die op straat rondlopen met witte oortjes in, met een draadje verbonden aan het tot “best gadget of all time” verkozen product.

De verleiding was te groot om geen iPod te kopen wijl ik in de US of A was. Met een historisch lage dollarprijs (bijna 1.5 dollar voor 1 euro) kon ik dit begeerlijke kleinoodje kopen voor dezelfde prijs als in Europa, maar dan wel met het meest kapitalistische valutateken ter wereld, zijnde de dollar, erachteraan. Een snelle rekensom leert dat mijn iPod nano 8Gb (want die heb ik) me maar 138 euro gekost heeft in plaats van 199.

Jamaar, je had toch een goeie mp3-speler (hoorde ik mijn liefste vragen) ? Klopt wel. Ik was tevreden van mijn Sony Walkman. Compact en mooi design en een batterij die razendsnel oplaadt. Alleen de software om te synchroniseren rammelde, maar dat was na een upgrade verholpen.

Maar wat me over de streep getrokken heeft om tot het Apple-kamp te gaan behoren is net de software. Sinds ik iTunes gebruik voelde ik de nood tot aankoop van compatibele hardware groeien. Een pracht van een muziekbibliotheek stond daar te blinken, maar telkens als ik iets wou overzetten moest ik dat opnieuw inladen in de Sony software en vandaar transfereren.

Een tweede reden om overstag te gaan was de perfide marketingcampagne van Nike. Op de 20 km van Brussel hebben ze zwaar op me ingewerkt. Op een punt in de race waar ik het hard nodig had, passeerde ik een stand van Nike waar een PowerSong met bombaste bassen uit de speakers galmde. Ik kreeg een ongelooflijke boost en kon er weer tegenaan. En jawel, ik was verkocht aan Nike+, meteen het eerste accesoire dat ik gekocht heb voor mijn iPod. Ik wacht nog op een Nike+ hartslagmeter.

Oja, en ik had voor mijn liefste ook nog een cadeautje mee. Want ja, ik kon toch niet alleen naar het leger ?

2 thoughts on “Het witte leger”

  1. Haha, welcome, welcome! Voor je’t weet ben je een echte ‘appelaar’ :-) nee, serieus, ik heb mijn ipod nu el een par jaartjes, zeer tevreden, itunes, fantastisch, allemaal zeer simpel, tof!
    20 km van Brussel, respect !!!

  2. Hier juist hetzelfde. Vorige maand naar de US en kon me ook niet inhouden.
    Ik was voordien geen echte loper maar ik ben nu alleszins verkocht :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *