Sonicstage

mp3-speler.jpgEen tijdje terug kocht ik me dit hebbedingetje, de “Sony Walkman Flash MP3-speler”. Een compacte, stijlvolle mp3-speler, voldoende geheugen voor mijn doen en een radiotuner, meer moest dat niet zijn.

En van dat machientje ben ik nog altijd bijzonder tevreden. Het geeft een glasheldere klank, ‘t is makkelijk te bedienen en het heeft een duidelijk display. En het spul is op amper 3 minuten opgeladen, klaar voor 3 uur playback. Het enige wat absoluut ondermaats was, was de upload software. Sonicstage was buggy tot en met en crashte constant. Mijn zoektocht naar alternatieven is op niets uitgedraaid. De plugin voor Winamp werkte niet en suggesties die hier werden gedaan waren al even onbetrouwbaar.

Maar kijk, nu is er de nieuwe versie van Sonicstage CP, ofte versie 4.2. Mijn eerste bevindingen zijn positief. Daarnet de volledige gig volgepleurd met muziek zonder ook maar de minste hapering.
Er is ook een poging gedaan om iTunes achterna te gaan met de “CONNECT store” online shop, maar daar zat ik niet echt op te wachten. De integratie met Gracenote CDDB, voor het taggen van naamloze nummertjes, is dan wel weer een goeie, nieuwe feature. Voor de rest niet veel nieuwigheden, wat ook niet hoeft. Sony heeft gelukkig geleerd dat ze degelijke en stabiele software moeten leveren.

5 thoughts on “Sonicstage”

  1. wat een leuk toeval: ik heb hetzelfde speledingetje, maar dan zonder radio-ontvanger. en die software crasht inderdaad zo nu en dan. bedankt voor de tip!

    opgepast: blogs lezen kan leerrijk zijn…

  2. k heb deze vandaag gekocht met 2 gig. Voor de software was ik idd wat huivelig, en ja hoor, bij de 10e song crashte het programma al. Ik balen, maar daarna een firmware upgrade uitgevoerd voor de speler. Ook de nieuwste sst software geinstalleerd, zoals je zei 4.2 (meegeleverd vas 3.4!). Idd werkt het nu perfect. Hulde Sony!

  3. Ik had sonicstage 4.0 op mijn pc staan en alles was naar wens .
    ik dacht ik zal sonicstage eens updaten naar 4.3 en ja hoor ik krijg het programma niet eens meer opgestart of mijn hele pc loopt vast !!!
    wat nu !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *